No deixis que els
records familiars
s’espatllin i deixin
de ser-ho!
Passant les teves
bobines a Digital ho
podràs veure tants
cops com vulguis
sense haver de
montar la pantalla
Recorda que les cintes
analògiques no són segures
Passa-ho a Digital

Encara guardes aquelles caixes plenes de cintes? (miniDV, VHS, Hi8, Super 8…) Conserves records dels quals no et vols separar ni perdre mai? (Festes, casaments, viatges…)

Recorda que les cintes analògiques no són segures!!!

No deixis que els teus records familiars deixin de ser-ho…

La vida útil estimada de les cintes analògiques (VHS, Hi8, VHS-C…) és de 15 anys, sempre i quan estiguin ben conservades i protegides (temperatura constant, poca humitat…) Les bandes magnètiques de les cintes perden les seves propietats al llarg dels anys, fins que arriba el punt de ser irrecuperables (apareixen ratlles, perden el color, es tornen borroses…)

Les cintes analògiques es reprodueixen amb el contacte físic entre peces mecàniques i la pròpia cinta magnètica, cosa que la va deteriorant dia a dia. A qui no li ha passat mai que se li ha enganxat la cinta dintre el video?

Passa les teves pel.lícules a format digital!!!

Quins formats passem a DVD, PEN, HDD?

8mm
Super 8mm
16mm

Deixa de montar la pantalla, el projector, tancar les llums i perdre mitja tarda per veure 30 minuts de vídeo:

HDD càmera
miniDVD

Les videocàmeres amb Disc Dur o DVD incorporat són molt pràctiques… Però que passa quan el Disc Dur/ DVD està plè?

Cuantes hores de video tens guardades a dins l’ordinador?

Cuantes vegades has engegat l’ordinador per veure un viatge o record familiar?

Si vas a casa d’uns amics o familiar t’emportaràs l’ordinador per ensenyar els videos?

VHS
S-VHS
VHS-C

Les cintes VHS són les mès comunes de les cintes analògiques que s’utilitzen per conservar els records familiars. Les cintes VHS-C son senzillament versions miniatura de les cintes VHS convencionals, però en format reduit per poder cabre a la càmera.

Es necessita un adaptador especial per poder-les reproduir en un video VHS. Moltes vegades, no es diposa d’aquest adaptador i dificulta que pogueu veure les cintes a casa.

Desgraciadament aquestes cintes no duren per sempre, i amb el pas del temps aquestes cintes perden les seves propietats, fins que arriba el punt de ser irrecuperables (apareixen ratlles, perden el color, es tornen borrosess…)

Hi8
video8
digital8
miniDV
DV
DVcam

Convertim les teves cintes de Hi8, video8 i digital8 a DVD o arxiu multimèdia per poder-los mirar còmodament a casa. Les cintes miniDV, DV i DVcam proporcionen una calitat d’imatge a nivell domèstic molt bona.

Aparentment s’assemblen però les DV poden arribar a grabar imatges a 1440×1080. Fa uns anys, totes aquestes cintes s’utilitzaven a nivell professional. Avui en dia, amb l’arribada de les càmeres amb HDD han anat desapareixent mica a mica.

Betacam
Betacam SP
Betamax
U-Matic

Les cintes Betacam i U-Matic són unes cintes amb unes mides extraordinaries (mes del doble que una cinta VHS). Sovint contenen records irrepetibles, com festes, comunions, casaments, videos corporatius…

A la decada dels 90 s’utilitzaven com a format MASTER de totes les produccions videogràfiques. Les cintes Betacam SP són una variació de les cintes Betacam. Es distingeixen de les altres per el seu format reduit. Bàsicament es de la mida aproximada d’una cinta VHS. Les cintes Betamax o Beta, són unes cintes que rarament corren per algun lloc. Avui en dia, ocupen molt i no es poden reproduir enlloc.